Reflektion

Idag sov vi ovanligt länge och klockan hade nog hunnit bli 11.30 innan vi klev ur sängen. Trots en stadig och nyttig frukost så sitter man likförbannat här med huvudvärk och är seg som ett roadkill. Men jag ska inte klaga, det är sällan jag drabbas av de dagen-efter-biverkningar som jag förtjänar.

Topic på detta inlägg är som ni ser "reflektion" och då undrar man kan kanske vad jag reflekterar över? JO jag kan inte riktigt släppa detta med att jag med största sannolikhet ska vara ledig heeeeela sommaren. Fattar ni det? Nog för att det kanske kan bli lite fattigt men nog finns det många billiga nöjen att ägna sig åt? Jag tänker mig gratisnöjen såsom:
frisbeegolf, pcspel, läsning, fiske, sol+bad, lära mig spela gitarr ordentligt.... och ja? vad mer? jag behöver TIPS!!!! TIPS FÖR FAN!!!!

Dagens fakta
Det mänskliga hjärtat skapar nog tryck för att spruta blod 15 meter. (word)

Ibland blir det fel (repris)
Tilda visar mig facebookbilder på felskrivna lappar som någon ständigt lägger in. Mycket underhållande må jag säga och dagens bildtema blir därför en favorit i repris. Enjoy:
















Äntligen helg

Veckan har gått förhållandevis snabbt men nu (ca. 15.00 Fredag) så är jag oerhört trött. Jag har precis haft debatt med mina elever och det hela fortlöpte mycket bra.

Jag kan meddela att Autumn Falls har tagit sig till semifinal i Rockkarusellen även detta år. Det hela går av stapeln klockan 16.00 Lördagen den 4e april på Vallen här i Kalmar. Med andra ord så hoppas vi att ni alla kommer samt drar med er en massa vänner! Låtlista: Two Brothers, Autumn Falls samt Dancing with the Devil. 

Fredagen bjuder på matlagning och film. Lördagen bjuder på simning och antagligen fest på kvällen.

I övrigt så kan jag meddela att jag om 2 veckor har påsklov, dessutom har jag nu fått besked om att jag kommer ha ca 5 veckors semester vilket i nuläget antagligen kommer innebära att jag kommer ta ledigt hela sommaren. Vad ska man göra då? Tips?

Dagens Fakta:
Valens tunga kan väga upp till ett ton... (det ni tjejer).

Lite stressad:
Tilda kommer till skolan om 10 minuter och då ska vi gå till Maxi och tokhandla. I brist på tid så kör jag därför ett nöd-bildtema, nämligen: Look-alikes... Enjoy:













 

äääääää jag vet inte.... Jag har bara hört så många säga att vi är lika men kanske var vi likare när han var Frodo och jag hade långt svart hår? =) Nu vet jag inte.....

Stockholm och snöstorm

Ja men visst! Där kom snön! Tråkigt men så är det. 

Stockholmsvisiten inleddes med att jag hoppade av flygbussen, gick 20 meter och så blev jag mer eller mindre attackerad av en tankad äldre man som påstod sig vara universitetslektor i musik. Ja gubben gick igång på att jag bar runt en gitarr och underhöll mig och hela tågstationen med att sjunga opera... i mitt öra. En trevlig karl dock =)

Efter att ha kramat om bror min och ha sänkt 1 glas vin så bar det av mot okänd destination. Överraskningen som min bror styrt upp var en visit på Göta Lejon där musikalen "Buddy Holly" med Brolle hölls. Vänlig som man är så gav man bort 40 spänn till en uteliggare utanför, när vi kom in så tog de dock bara kontanter i garderoben. Efter ett besök på Ica och uttagande av flis så gick vi alltså in och.... Musikalen var helt jävla outstanding. I sista låten så flög jag upp ur sätet som ett skott och började tokklappa och köra lite jiveknän... folk runt omkring skruvade lite på sig... men så ställde sig hela Göta Lejon och taket lyfte.... oyeah =) Tack bror!

På Torsdagen så vandrade jag, bror min och Johan Coucher runt i Sthlm och fotade/filmade etc. På kvällen så väntade sedan ytterligare en överraskning, ett spabesök där det bastades och badades i utomhuspoolen belägen på ett tak med utsikt över ett nattligt sthlm. Helt magiskt.... 

 

Lördagen var en soft dag med hemmahäng och tv-tittande men det var bara skönt. På kvällen var det nämligen inflyttningsfest hos bror och hans 2 roomisar. Tanken var att vi även skulle gått ut på kvällen men:
 
jag, Jens och brossan styrde upp lägenheten, låste etc och tog således hissen ner efter de andra. En snubbe vid namn Erland hade då tryckt på alla knappar i hissen så vi fick glatt besöka samtliga våningar innan vi kom ut i rättan tid för att se våran taxi dra därifrån.... haha... Erland... jaja... vi gick till 7eleven sitället och jag tokfluffade inbakade pizzor som avrundning på en trevlig kväll.

I väntan på ett försenat flyg så hade jag dessutom äran att hamna jämte gaydesignerparet Simon och Thomas. Thomas som alltid haft en skön sunkfrisyr hade klippt sig och såg ut som en tysk synthbög.... Ja, döm själva:

 



Dagens Fakta
En del lejon parar sig över 50 gånger om dagen (en jävla tur man inte är en pussy)

Vatten
Dagens bildtema är inspirerat av mitt spabesök, temat är således vatten. Enjoy:



Niagara måste fan uppleves någon gång i livet, gärna i en tunna, care to join me?



Vågat....



Enligt uppgift världens största pool....



Detta är nog på Mallorca Tilda...



Detta är helt säkert ifrån Mallorca iaf....



Jobigt....



Ja hon dricker mycket vatten hon....



Fy fan så kul! =)



Coooolt = Kallt...

Tillfälligt vårväder

"Tag nu inte ut våren i förskott barn, njut av vädret, men snart har vi snöstorm igen". Jag har valt att sätta föregående mening inom citat-tecken så att ni om några dagar/veckor kan gå in på min blogg, klippa ut citatet och ha på er egen blogg, gärna med rubriken: Martin hade rätt.

Varför nu detta tjat då? Jo efter dagens simning så tog jag och Tilda en promenad på stan och Tilda reflekterade över det faktum att många redan slitit på sig vårskorna etc. Visst är det härligt med sol och så men det är samma visa varje år, vi tar liksom ut våren i förskott: drar på oss alldeles för tunt, sitter och låtsas att vi inte fryser på någon uteservering, tar fram grillen och filten och kubbspelet trots att det är under 10 grader. NEJ SÄGER JAG! NEJ! Nu väntar vi på den riktiga våren som kommer om.... får se nu... i Maj.... i Maj kommer våren.

Imorgon klockan 15.50 så försvinner jag upp i luften. Planet kommer flyga mig i riktning nordpolen fast kommer förhoppningsvis stanna i Sthlm (våren kommer ännu senare till nordpolen). Faktum är att jag är lite lite lite nervös för detta med att flyga. När jag var yngre så var jag aldrig nervös för sånt (ytterligare ett ålderstecken) men efter alla rapporter om olyckor, serien LOST och terrorattentat så är det klart fan att tankarna far iväg lite och ja, jag har alltid haft livlig fantasi. Jao jao, helgen med bror kommer iaf bli grym och en stor jävla wirre innan påstigning lär nog göra susen =)

Dagens Fakta:
En kackerlacka kan leva i nio dagar utan sitt huvud innan den svälter till döds! (Screw you Rambo)

Dagens Bildtema:
Med våren kommer solen och med solen kommer solbrännehetsen som de flesta av er lider av. Själv har jag aldrig förstått detta och i dagens tema så väner jag emot detta fenomen som får oss att ta till de mest drastiska åtgärder. Allt ifrån solbrännefusk till... ja... aj aj aj. Enjoy:














MAGNUS DIESNER

Måste bara lägga in ett extra inlägg och göra reklam för vikingarna från Nybro. Magnus Diesner, tillika min brors gamla kompis, gör entré som första man ut i hinderbanan i nya programsatsningen "Wipeout". You go Magnus... You go!

http://kanal5.se/web/guest/webbtv/-/k5videoplayer/playlist-name/Wipeout%20101/none/


Dataspelande

HALLÅ IGEN!

Som bekant så fick jag min uppgraderade dator i veckan och det har bland annat strulat med inställningar för svenskt tangentbord etc. Sen ska det väl sägas att mycket tid har krävts för att rädda världen i diverse datorspel.

Jag och min gode vän "Frodde frodalf Eleifsson aka syltas lue with tha assweed" spenderade natten med ett nytt datorspel som heter EMPIRE TOTAL WAR... smaka på det namnet ni! Vid 03.30snåret gav jag emellertid upp men "Frodde frodalf Eleifsson aka syltas lue with tha assweed" höll ytterligare någon timme. Klockan 11.00 var det uppstigningsdags och sedan dess har vi... just det... spelat!

Nu är det emellertid dags att knäcka upp ölen och då kan vi ju inte spela... eller jo... det kan vi visst det.. GAME ON!

Dagens Fakta
För att fylla Globen med vatten som kommer med samma flöde/tryck som det från en vanlig vattenkran så får man vänta ett tag... 40 år närmare bestämt.

Inga bilder?
Dagens bildtema skulle ju givetvis följa temat dataspelande och därför gav jag mig ut på intranätet för att hitta bilder på klassiska töntar/nerdar... Jag måste dock beklaga det faktum att det inte verkar finnas några sådana som är lätt-tillgängliga. Därför gott folk så ger jag er bara FYRA bilder på töntar och som komplement...EN bild på en hund i dykardräkt! Enjoy:












Ledig Måndag

Söndagen var mycket mycket slapp eftersom vi festade till ca. 04.30 (det var längesen man gjorde det =). Festen var i övrigt väldigt lyckad och låten som komponerats av undertecknad verkade också gå hem =). Tilda var långt ifrån pigg igår och jag hade en rejäl huvudverk på morgonkvisten men viking som man är så gav jag mig ut på stan för filmhyrning och inhandlande av nyttig såväl som onyttig föda. 3 Filmer hann vi  med igår, bl.a. Patrik 1,5 som var bra men knappast en komedi som vi trott.

Nu är det alltså Måndag och då jag jobbar 75% så är jag ledig denna dag. Morgonen började med simning följt av frulle. Nu sitter jag och väntar på att vännen Fredrik ska vakna efter sitt nattpass så att vi kan hitta på något sköj. Har inte sett luen på en månad då han varit i Sydamerika.

Dagens fakta
Potatisen förbjöds från början i Sverige för att alla trodde att man skulle äta bladen, som nämligen är giftiga... smart.

Det kommer gå åt helvete
Nu när vi börjat bli äldre så har vi också börjat klaga på "dagens ungdom". Vi tycker att dagens tonåringar är för jävliga, att våldet blir värre och värre etc. etc. Antingen så är vi bara jävligt gnälliga och har redan lyckats glömma hur vi själva var för 10-15 år sen eller så ligger det faktiskt något i det. Jag bestämde mig därför för att göra en liten undersökning och jag måste säga att resultatet är skrämmande, vart fan är världen på väg om dessa barn är vår framtid!!? Enoy:





Vilket jävla rövhål!



Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiatch!



Ja! Snorisen kommer bli rockstjärna och knarka ihjäl sig... jävla fuckup.

'

Söt? Knappast... 20 år från nu så sitter han/hon i stolen för massmord. DEMON CHILD!



*Host* Behöver jag kommentera detta? Mycket obehagligt...



Hulligansnoris... om 10-15 år så slår han ut tänderna på en gammal tant med ett järnrör... då är det inte så jävla kul längre!

Det hålls hov

Uret säger 14.31 och DÄR knäcker jag upp en kall Falcon Export. Mats och Sofie håller som bekant hov ikväll och det finns risk för att hovhållandet förvandlas till sjöslag. Jag tänker därför, kvällen till ära,  klä mig i regnrock och träben!

Spelningen igår gick väldigt väldigt bra. Akustiska spelningar är speciella, man sitter upphöjd på en barstol, allt är helyllemysigt, publik-kontakt blir annorlunda när man sitter och pratar med dem och ljudet är klart och rent vilket också resulterar i att jag kan lägga tokfokus på bra sång.... I liiiiiiike. Vi fick frågor om vi sålde skivor, folk sa att de röstat på oss etc. etc. Bra betyg för en spelning utan trummis...eller så var det just därför vi var bra?

Dagens fakta: En kolibri slår 75 slag med sina vingar per sekund.... fuck me sideways... det är fort.

Hur fan gick det där till?
I de senaste blogginläggen så har jag tjatat en del om mitt sagotema. Sagor tillhör genren "Fantastik" och fantastik är precis som namnet antyder sagor om det till synes omöjliga/fantastiska. Faktum är att ibland så känns verkligheten precis lika omtumlande och omöjlig och därav dagens bildtema.... Enjoy:
















Artikel i Smålandsposten

Något vanligt inlägg hinner jag inte med just nu, tåget till Växjö går alldeles strax. Jag vill dock ge er möjlighet att läsa artikeln om oss om ni inte redan gjort det. Enjoy:

http://www.smp.se/noje_o_kultur/galej/tavlingsdags-igen-for-autumn-falls(1193097).gm

Ses på festen imorgon!

Sömning Torsdag

Ja då var ytterligare en arbetsdag till ända och jag är trots alldeles för mycket kaffe väldigt väldigt sömning. Detta med kaffedrickandet är föressten inte bra alltså... Flera dagar i veckan så funderar jag över att börja med grönt te eller liknande men likförbannat så häller jag upp den där koppen varje morgon. Det började när jag fick jobb, jag har aldrig varit någon större kaffedrickare tidigare. Under studentlivet så drack jag kanske 1-2 gånger i veckan, nu häver jag säkert i mig 6 koppar/dag.

Smålandsposten ringde mig idag och körde en 20 minuter lång intervju. Artikeln publiceras imorgon (fredag) med anledning av vår akustiska spelning i Braås... var fan ligger Braås föressten? Hur fan ska jag komma dit? Jag har nog lite att ta reda på här ja.

Ikväll så bär det av till Beijer för sökande efter nya bänkskivor, tilda är tydligen intresserad av rosa marmor medan jag är inne på klassiskt svarta bänkskivor i någon stenimitation, vi får väl se vad det blir.

Sagohäftet är klart och här kommer 8 av de 38 frågor som eleverna skall besvara utöver andra sagorelaterade uppgifter. Hur många kan du svaret på? 

•1.       Vad heter den kända novell som Astrid Lindgren skrev och publicerade för att klaga på marginalskatten som egenföretagare tvingades betala?

•2.       Vem skrev Peter Pan?


•3.       Hur många språk har Astrid Lindgrens verk översatts till?


•4.       Vilken är ramberättelsen i Tusen och en natt?


•5.       Vad är den så kallade "Homeriska frågan"?


•6.       Vad är sekundärt skapande och vem myntade begreppet?


•7.       Hur många uppges ha dött i den så kallade Häxprocessen? (Sverige och Europa som helhet)


•8.       Vad är en folksaga?

Nu när du har kollat alla svar på google/wikipedia så är det dags för dagens fakta... gör som Mats och håll i hatten: I den stora branden i London 1666 så brann mer än halva London ner fullständigt men enbart 6 personer skadades. Det ni!

Inga ledsna djur
Men anledning av vissa upprörda kommentarer angående det förra bildtemat så vill jag härmed glädja er med ett mycket trevligare tema, självklart så snackar vi GLADA DJUR... Enjoy:


















Stackars Tilda

Efter en första vecka med bloggande i princip varje dag så tänker jag, som ni märkt, trappa ner lite grann. Känner jag för det så kan det mycket väl bli varje dag men annars så ska jag sikta på att iallafall dunka upp ett inlägg varannan dag. Now you know (Det betyder: "Nu vet ni det".... jag vet ju att vissa av er har lite probs med engelskan)

Det har väl inte undgått någon att tildastackarn har fått nackspärr och jag vet precis precis hur hon har det. Hon tycker för tillfället väldigt synd om sig själv, vilket är helt okey för det gör väldigt ont, dessutom så får jag chansen att vara extra omtänksam och samla pluspoäng, pluspoäng som jag sedan kan plocka ut i diverse sammanhang. T.ex. så kanske jag kan få råka säga "fitta" och andra oanständigheter utan att behöva sova på soffan....?

I skolan så har jag precis satt igång med det gedigna projektet att sammanställa ett häfte om sagor och fantasy och idag har jag lärt mig mycket nytt. Visste ni t.ex. att vår småländske konstnär Johan Bauer drunknade tillsammans med hela sin familj i samband med en flytt. Jodå, familjen befann sig på en båt på Vättern när det blåste upp till storm. Båtens lastrymme var dessvärre fullt av symaskiner (Husqvarna) som inte var fastsurrade ordentligt och vips! så skönk hela skiten. Alla på båten omkom.... =(

Efter att ha inlett bloggandet med att lära er allt om veckodagarnas namn (det kommer ett prov snart) så har jag nu tänkt droppa lite random fun facts (slumpmässiga roliga fakta) om allt möjligt. Nu har ni redan fått lära er något om John Bauer (om ni inte redan visste det) men det var en bonus.... nu kommer det ett nytt fakta så håll i hatten som Mats skulle ha sagt: Det finns över 500 namngivna fobier. En av de mest sällsynta är "dendrofobi" som innebär att man är rädd för träd. Jajjemen....

Skadad, sjuk och ledsen
För min stackars lilla tilda som inte är så kry så presenterar jag idag en bildserie som går i skadornas och nedstämdhetens tecken. Först tänkte jag lägga upp en messa vidriga bilder på köttsår och annat härligt men jag känner min flickvän tillräckligt väl för att veta vad hon skulle tycka om det. Därför min apa så ger jag dig... skadade och ledsna men ack så söta djur! Enjoy...


















RSS 2.0