Stackars Fylking

Igår så uteblev bloggandet. Jag kom inte hem från jobbet förrän vid 17snåret, sen skulle det fixas mat, betalas räkningar och sen kom Ted och Tom över på några glas wirre. Detta följdes sedan av ett Harrysbesök där vi lirade bowling och hinkade bira. På Harrys var även Gert Fylking och självklart var jag en av alla dem som störde honom... jag är egentligen inte särskilt kändiskåt... stackars Gert... jaja...nu kan man säga att man pratat med honom iaf. Sammanfattningsvis så var kvällen iaf väldigt trevlig =)

För er som undrar varifrån namnet på veckodagen "fredag" kommer så kan jag såhär i efterhand avslöja att namnet förmodligen kommer ifrån Odens hustru Frigg.

I och med de orden så var veckodagsnamnsutbildningen över! Nu återstår bara att hitta på något nytt att lära er.... vi får la se vad det blir.... önskemål?

IBLAND BLIR DET FEL
Vi kan alla vara överens om att det titt som tätt inte riktigt blir som vi har tänkt oss här i livet. Detta är således dagens bildtema. På samtliga bilder så bidrar t.ex. kameravinkel och el-fel till att diverse skyltar/logos helt enkelt blir... FEL. Enjoy...














Magisk Torsdag

Torsdag har naturligtvis fått sitt namn efter den fornnordiske guden Tor. Vad ni kanske inte visste dock är att torsdagskvällen och den följande natten var/är en vanlig tid för handlingar som hade/har med magi och trolldom att göra. Vill man t.ex. lära sig att spela av näcken eller vidta åtgärder mot sjukdomar så är torsdagen helt rätt dag. Tänk på det när ni sitter där med era krämpor, tonight is the night to kurera er!

Ni som håller på att lära er spela gitarr kan ju dessutom ge er av till närmsta vattendrag och söka efter nakna karlar som kan hjälpa er! Tilda får dock hålla till godo med lektioner ifån mig men då är det bestämt hon som får vara naken. Det är liksom priset för att jag ska stå ut med tunga tracks som "ville valross" och "hej kom och hjälp mig" och allt vad de nu heter.

Idag så anlände mina datorprylar och imorgonbitti så påbörjas ihopbyggandet av dessa. Satta på arbetet är naturligtvis mina elever och naturligtvis så har de blivit varnade med konsekvenser om de fuckar up, d.v.s. IG i Svenska såväl som Engelska.

För några dagar sedan så diskuterade jag ämnet "hår" samt hur hårväxt i flera fall kan betraktas som ett ålderstecken. Idag är jag återigen inne på detta med ålderstecken. Har ni tänkt på hur jävla försiktiga vi blivit? Utan att sväva in alldeles för mycket på detta spår så kan det ju ändå nämnas att då vi var barn så hade vi inte särskilt många hämningar och visst var vardagarna roligare då än nu?
 
Idag så lyckas många av oss att se faror i alldeles för mycket. Jag tror att detta beror på att det är alldeles för länge sedan som vår vardag var lite farlig. Numera händer det aldrig att vi klättrar i träd en vanlig onsdag eller utmanar ödet med att kasta sten på bålgetingbon och sedan springa för livet (en gammal favorit).

Jag skulle således vilja pusha för fler vardagsfarligheter! Självklart så ska vi inte börja klättra i träd, nej jag vill pusha för att vardagliga saker som vi redan ägnar oss åt ska bli lite farligare. Ska vi ta och lista saker vi gör varje dag och sedan ge förslag på hur dessa kan bli lite farliga? Det gör vi....

1. Borsta tänderna (Dra på dig ögonbindel, kör på två identiska tuber: den ena med tandkräm, den andra med syra)

2. Gå till jobbet (Yeah right, här ska det fan inte gås... jag säger bara: Formel1... kanske lite svårt dock)

3. Dricka morgonkaffe (Balansera koppen med skållhett kaffe på pannan och drick genom ett sugrör)

4. Gå på systemet (När du kommer ut så visar du A-lagarna ett helrör, ger dem varsitt skarpladdat gevär och säger att   den som lyckas knäppa dig får spriten. Be om 10 sekunders försprång....GO)

Ni kanske har några andra förslag? Eller kanske något önskemål om tips på hur man kan göra andra vardagliga situationer lite mer spännande?

FARLIGA DJUR I ANNORLUNDA SITUATIONER
Något annat som kan vara lite farligt är ju naturligtvis djur. Detta är således dagens bildtema.... ENJOY:
















Slitig Onsdag

Ja, så var då onsdagen slut om några timmar. Onsdagen är för övrigt uppkallad efter den fornnordiske guden Oden så jag inte glömmer det.

Idag har jag arbetat sååå in i helvete. Faktum är att jag fortfarande sitter på jobbet, det är alldeles nersläkt på skolan. Om ca 10 minuter så trillar det emellertid in en massa kollegor. Vi ska äta lite mat, spela lite sällskapsspel och kanske knäcka upp en eller två sällskapsöl ( i mitt fall 4). 

Egentligen så borde jag ha nämnt vår blivande drottnings förlovning igår (jag har blivit påmind) men jag glömde faktiskt det. Därför så tänkte jag ta tillfället  i akt och reflektera lite över denna viktiga händelse........ SÅ... nu har jag gjort det.... who gives a shit?

APOR
I övrigt så saknar jag min apa Matilda lite just nu.... dagens bildtema är således apor. Enjoy....













FETTISDAG

Ja! Idag är det alltså tisdag, en veckodag som i Norden har fått sitt namn efter den synnerligen gåtfulle asaguden Tyr som på fornsvenska kallas Ti.

Det är ju emellertid inte vilken tisdag som helst det är Fettisdagen och då äter vi som bekant semlor här i Sverige. Hur man ska uttala "Fettisdagen" ordar man faktiskt fortfarande om, vissa säger (fettis-dagen) medan andra, däribland jag själv, säger (fet-tisdagen). Fettisdagen är förövrigt den sista dagen innan den kristna fastan, påskfastan, och det är därför som vi fortfarande ska svulla under denna dag. På franska kallas denna dag för "Mardi Gras" och det är således denna dag som den kända Mardi-Gras-karnevalen i New Orleans äger rum. Visste ni föressten att man i Stockholmsskolorna hade lov denna dag i början 1900talet?

I övrigt så har jag beställt nya delar till min stationära dator idag, 3100kr går kalaset på men nu jävlar ska det bli drag i burken kan jag säga! Jag har även införskaffat 2 böcker på bokrean idag: "Världens Historia" samt "The ultimate encyclopedia of fantasy".... det ni.

TÅRTA

Tanken med dagens bildtema är att jag ska knyta an till det faktum att det är semlans dag idag, semlan är ju ett bakverk och således tänkte jag visa bilder på lite kul tårtor. Först måste vi emellertid titta på Wikipedias helt fantastiska förklaring av begreppet "tårta":

"Tårta, en sorts stort bakverk, normalt bestående av ett antal lager bröd/kaka (tårtbottnar) med fyllning emellan. Det finns även tårtor med tårtbotten av maräng. Tårtan är avsedd att delas mellan flera personer. Ett motsvarande bakverk som är mindre, så att det endast utgör en portion, kallas normalt bakelse"


Tack Wikipedia, tack.... och nu gott folk så ger jag er tårtor! Enjoy...


Imponerande....


Impornerande.... (ordvits)


Vet inte riktigt vad detta är...

Vet inte vad jag ska säga... söt? makaber?


Själv är jag inget större fan av tårta men det finns de som
kompenserar och äter för mig med, skönt.


Spel-Måndag

Så var då sportlovet till ända och återigen så gick man på veckans första arbetspass. Jag ska emellertid inte klaga, det var en helt okey dag faktiskt. Då jag kom hem så väntade ca 10datorspel på mig, inköpta på GINZA till den fina summan 178kronor =) Billigt så det förslår.

Veckodagen "Måndag" är för övrigt uppkallad efter den fornnordiske guden Måne, eller som han hette på fornsvenska; Manadagher. Måne var/är för övrigt bror till guden Sol som ju givit namn åt veckodagen.... ja vilken var det nu?.... just det... Söndag.

Hår
Ett ålderstecken är utan tvekan "hår". Min käre far är t.ex. i trängande behov av en näs-rakning och jag har sett äldre kvinnor med rejält tilltagna snorbromsare varav det värsta fallet var en grekisk kvinna vars svarta tunna mustasch hängde ner över hela munnen. Själv så har jag en kvinna [ohårig] som håller koll på min päls och det är inte så konstigt... en annan varalse som ju hjälper sina nära och kära med deras päls är ju apan, vilket av en ren händelse är mitt smeknamn på Tilda... apan... alternativt apjäveln. Hur eller hur så har Tilda på sista tiden fått hålla efter mina ögonbryn. Jag vet inte vad det är frågan om men de jävlarna har fått spelet fullständigt, värsta jävla gubb-brynen. Konstigt....

Som ni förstår så är således dagens bildtema just hår.... Enjoy:

 
Sööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööt !


Söööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööt ?

  
Jag vet inte vad ni säger men nog rycker det allt lite i baguetten....

 
Kvinnan med världens längsta hår. [Bilden tagen innan världsrekordet togs]

 
Respekt.... 


Jajjemen, det är en kanin och ägarna är snälla människor....


En keps-frisyr....

Bloody Sunday

Gårdagens festande var faktiskt mycket trevligt även om den avslutades lite tokigt. Jag gick av dimmiga skäl hem lite tidigare och väl i säng så somnade jag med telefonen i näven. Trots detta så vaknade jag inte av de 10samtal som Tilda försökte nå mig med. Dörren där nere var nämligen låst och tildstackarn hade inga nycklar. Klockan 07.30 så vaknar jag således ensam i sängen och efter ett kvickt samtal till Tilda så framgår det att hon spenderat natten hos Mats. Den jäveln har förövrigt talat in ett meddelande på min telefnsvarare där han tillkännager att Tilda numera är hans. Inte mer än rätt kanske? Mats är ju trots allt en fin pajk....

Idag är det alltså Söndag, en sliten sådan. Om ca 10 minuter så är klockan 12 och då ska det beställas pizza. Jag ska ska ha en 120kronors panpizza [USA] och Tilda ska beställa en jävla fegpizza med enbart grönsaker och fullkornsbotten. Men visst, om det får henne att tro att pizzan är nyttig så.... =) Klockan 14.30 så ska vi på bio [Australia] med mamma och pappa, mkt trevligt.

Söndag är förövrigt en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades Sunna eller Sunne. På fornnordiska hette dagen sunnudagr (Sols dag). Faktum är denna 7e veckordag heter något som relaterar till "SOL" på nästan alla språk i världen. Det kan man inte tro när man tittar ut och ser dagens fittväder!

Väder
Mjaha, dagens bildtema är alltså "väder" och självklart så snackar vi extremt sådant. Enjoy:

 
 Det blir lite snöskottning såhär års....

 
Ljusstrecken på bilden är så kallade "blixtrar"

 
Hagel....

 
Översvämning....

 
Nån sorts vind...

 
Undrar om ägarna till huset är lika jävla glad....

Lördag


Veckodagen "Lördag"   som vi kallar veckans 6e dag i Norden har fått sitt namn efter vikingatradition. Under denna dag skulle man nämligen bada, eller som vikingen sa: löga sig (ett uttryck som kommer ur proto-germanskans Laugr = vatten/vattenfall. Ursprungligen så var alltså namnet på denna veckodag - Lögardagen, men som alla känner till så förenklas språket och idag så talas det alltså om "Lördag".

Som sanna vikingar så inledde jag och min valkyria Tilda dagen med ett bad. Tilda hade förklarat att man minsann skulle bränna fler kalorier om man gjorde detta innan frukost. Med en kurrande och tom mage så hoppade vi alltså i plurret och 28,5 minuter senare så hasade jag mig uppför stegen medan super-Tilda slutförde de 30minutrarna. Efter badet så hedrade vi systembolaget med ett besök för att sedan ägna oss åt lite tok-stryktippning innan vi gick hem och fluffade frukost.

Resten av dagen har jag sedan ägnat åt lite hederligt surfande/CS-spelande. Runt 18snåret så kommer det folk och då skall ölen knäckas upp, först skall jag och tilda emellertid sätta tänderna i resterna ifrån gårdagens kycklingsallad som var så in i helvete god. =)

STORLEK
Storlek är ju något som engagerar de flesta i dagens samhälle. Det pratas friskt om snoppstorlek, tuttstorlek, magstorlek, nässtorlek, rövstorlek, muttstorlek etc. och så fort man sticker ut från mängden i något avseende så väcker detta känslor. Ett intressant fenomen helt enkelt. Dagens bildtema handlar således om storlek och att sticka ut........ Enjoy:

 
                         En liten häst

 
                            En stor bläckfisk

 
                                    Stora törtar


                                          En väldigt liten häst

 
                         274cm Man

  
                                                          En ganska liten tjej


                   En smal midja


PROLOG

Jo jag är mycket väl medveten om att detta med bloggande är väldigt 1983 men till mitt försvar så ska det sägas att jag faktiskt har haft diverse bloggar tidigare. Sen att jag bara orkat skriva 1 inlägg på respektive blogg det är en annan sak.

Varför har jag då kickat igång en ny blogg? Ja för det första så har jag liksom mina elever sportlov just nu och jag har inte särskilt mycket att göra. Tilda erbjuder inte så mycket till sällskap då hon i skrivande stund sitter bakom mig och ylar med gitarren i näven. Även om jag är imponerad av henne så ska det ju sägas att hon har en bit kvar innan hon brädar Slash, Mark Knopfler och Robin Svensson (I den ordningen) . Ett annat skäl skulle väl vara "att alla andra gör det".

Vad ska jag då blogga om? Ja förutom diverse vardagsbetraktelser, hissningar och dissningar samt vansinnigt roliga bilder så... så... hmmm... nej det är nog fan det. Mycket nöje!

SKÖNA MÄNNISKOR
Det finns falska människor, roliga människor, tråkiga människor, lata människor, dumma människor, intelligenta människor etc. etc. etc. OCH så finns det sköna människor. För att vara "skön" så bör vissa kriterier uppfyllas och jag har inte koll på alla, däremot så vet jag att man:

1. inte ska bry sig så mycket om vad andra tycker.
2. bör ha lite jävla självdistans.
3. inte bör ta livet så allvarligt hela tiden.

Jag känner många människor som jag skulle kunna peka ut som just "sköna" men ändå så hamnar dessa i skuggan av personerna på följande bilder. Märk väl att, så som jag tolkar det, så är dessa människor inte det minsta tillgjorda, utan helt och hållet sig själva. Enjoy...

 
 


RSS 2.0