FETTISDAG

Ja! Idag är det alltså tisdag, en veckodag som i Norden har fått sitt namn efter den synnerligen gåtfulle asaguden Tyr som på fornsvenska kallas Ti.

Det är ju emellertid inte vilken tisdag som helst det är Fettisdagen och då äter vi som bekant semlor här i Sverige. Hur man ska uttala "Fettisdagen" ordar man faktiskt fortfarande om, vissa säger (fettis-dagen) medan andra, däribland jag själv, säger (fet-tisdagen). Fettisdagen är förövrigt den sista dagen innan den kristna fastan, påskfastan, och det är därför som vi fortfarande ska svulla under denna dag. På franska kallas denna dag för "Mardi Gras" och det är således denna dag som den kända Mardi-Gras-karnevalen i New Orleans äger rum. Visste ni föressten att man i Stockholmsskolorna hade lov denna dag i början 1900talet?

I övrigt så har jag beställt nya delar till min stationära dator idag, 3100kr går kalaset på men nu jävlar ska det bli drag i burken kan jag säga! Jag har även införskaffat 2 böcker på bokrean idag: "Världens Historia" samt "The ultimate encyclopedia of fantasy".... det ni.

TÅRTA

Tanken med dagens bildtema är att jag ska knyta an till det faktum att det är semlans dag idag, semlan är ju ett bakverk och således tänkte jag visa bilder på lite kul tårtor. Först måste vi emellertid titta på Wikipedias helt fantastiska förklaring av begreppet "tårta":

"Tårta, en sorts stort bakverk, normalt bestående av ett antal lager bröd/kaka (tårtbottnar) med fyllning emellan. Det finns även tårtor med tårtbotten av maräng. Tårtan är avsedd att delas mellan flera personer. Ett motsvarande bakverk som är mindre, så att det endast utgör en portion, kallas normalt bakelse"


Tack Wikipedia, tack.... och nu gott folk så ger jag er tårtor! Enjoy...


Imponerande....


Impornerande.... (ordvits)


Vet inte riktigt vad detta är...

Vet inte vad jag ska säga... söt? makaber?


Själv är jag inget större fan av tårta men det finns de som
kompenserar och äter för mig med, skönt.


Kommentarer
Postat av: Elin

Jag undrar lite vart man skulle börja att äta bäbis-tårtan...jag menar vart ska man sätta kniven? Ska man börja äta sängen o filten för att sen hoppas på att man inte vill ha mer sen?

2009-02-27 @ 20:14:01
URL: http://mittlivsomelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0